Det er ganske enkelt guld værd for alle


Vi har haft en rigtig positiv dialog, og har altid sagt tingene til hinanden i en god tone. Vi har også været uenige, men har altid fundet en løsning. Det sætter jeg pris på, ligesom vi altid har kunnet ringe til BASE Erhverv hvis vi har haft et problem, som altid er blevet løst hurtigt. Og vi har ikke altid haft penge til den ønskede løsning, men BASE Erhverv har altid i åben og positiv dialog fundet en økonomisk løsning, som samtidig er i god kvalitet og noget, der fungerer.

Både BASE Erhverv og underentreprenørerne skal have ros, for de har også fået at vide, at vi gerne ville beskære lidt i det projekt, som de havde givet pris på. Hvis vi fandt ud af, at vi med den givne økonomi kunne bruge pengene anderledes, altså bedre et andet sted, har vi altid mødt forståelse herfor. Faktisk kunne en underentreprenør jo være ligeglad, og fastholde sit tilbud, men vi har altså virkelig mødt stor forståelse, åbenhed og positiv dialog om de økonomiske begrænsninger, vi har haft undervejs.

Dialogen har altid været ud fra et fælles mål om at opnå det optimale resultat. Sådan, at vi ikke bare får en hal, men også en hal, der fungerer til gavn for brugerne. Det har været meget positivt, at man vil levere lidt mere end man er blevet bedt om. Vi har også fået forslag om at gøre tingene på en anden måde, som giver endnu bedre funktionalitet. De har simpelthen hele tiden tænkt på os – og ikke kun på dem selv.

Det har været et fint samarbejde, og jeg kan simpelthen ikke sætte fingeren på noget. Jeg er selv indenfor byggebranchen, og i min dagligdag møder jeg mange andre situationer, hvor man kan være uenig. Men de ting, der har været i dette projekt, er blevet drøftet i en positiv ånd. Vi har altid fundet en løsning så vi har kunnet gå ud ad døren med et smil på læben og snakke lidt om vejr og vind.

Vor økonomi på baggrund af kommunale tilskud og lånemuligheder har været meget begrænset, og hele projektet er kun kommet i gang, fordi vi fra starten har skåret ned økonomisk på mange dele af projektet.

Det gælder bl.a. indretningen af kælderen, hvor varme, ventilation, el, belysning samt omklædnings- og toiletfaciliteter er skåret væk. Alligevel købte vi et ventilationsanlæg fra starten, fordi vi kunne spare en del penge ”på den lange bane” ved at få det monteret inden vi lukkede af med betondæk. Det er billigere at få ventilationsanlægget leveret i ét stykke i stedet for i massevis af stumper.

Vi spurgte først BASE Erhverv om der var mulighed for at gøre det. Da svaret var positivt, besluttede jeg som formand at gøre det. Vi fandt også ud af, at borgerne forventede, at det fungerede nede i kælderen. Derfor besluttede jeg i samarbejde med BASE Erhverv og underentreprenører at lave noget billigst muligt, så vi kunne få nogle brugbare lokaler. Både ventilationsmanden, VVS-manden og elektrikeren var meget positive om at nå frem til et projekt, som er ”minimum af minimum”. Vi skulle bare kunne bruge kælderen til en form for motionsafdeling og andre faciliteter med aktivitetsrum. Og vi fandt en løsning, der sparede en del penge i forhold til det oprindelige projekt. Derfor har vi i dag en kælder, der fungerer. Og det er kun lykkedes ved at også BASE Erhverv har deltaget aktivt med at gøre det så billigt som overhovedet muligt – også selvom om det er ekstraarbejde.

Vi har fået et byggeri, som vi kan være stolte af, og som fungerer. Vi er rigtig glade for byggeriet, og også at hele byggeprocessen er foregået i en tone, som gør, at jeg som frivillig formand for centret ikke behøves at bruge mere af min sparsomme tid end jeg har gjort i forvejen. Hvis ikke BASE Erhverv havde været så positiv i hele deres arbejdsmetode, skulle jeg have været herude hver eneste dag og diskutere det ene eller det andet. Nej, vi har undervejs aftalt hvad der skulle gøres, og så har det bare fungeret. Tingene er blevet gjort som vi har aftalt. En aftale er en aftale, og den behøves ikke stå på et fint stykke papir med fire underskrifter. Jeg kan derfor rose både folkene, som har været positive, men også BASE Erhvervs Kurt og Martin, der næsten har været her på daglig basis.

Når man som her bygger tæt på et område med børn, med skole, fodboldbane og idrætshal med mange børn, så kræver det altså noget af entreprenørerne, for der er jo aktiviteter når de kommer lige uden for døren. Og også mange spørgsmål fra børnene.

En ældre herre kom på et tidspunkt med sin rollator, og satte sig næsten dagligt en halv times tid nede på marken for at se hvad der foregik da man monterede elementer. Han kom så tit, at Martin spurgte om ikke han ville indenfor. Og det viser sig så, at han var tidligere elementmontør, så han ville sikre sig, at det blev gjort ordentligt… Det viser også noget om den interesse, der har været fra alle aldersgrupper her i byen.

De problemer, der er opstået undervejs, er blevet løst på stedet af BASE Erhverv. Jordbundsforholdene har f.eks. voldt så store problemer, at selv geoteknikerne var overraskede over hvordan de skiftede her. Og det gælder kranen, der nærmest sank ned i jorden på grund af forholdene. Alligevel er problemerne blevet løst på stedet af BASE Erhverv uden brok over økonomien og forudsætningerne.

Jeg vil meget gerne anbefale Base Erhverv til alle, der ønsker et projekt, hvor processen foregår stille og roligt, og hvor tingene bliver løst – for det har vi oplevet. Og samtidig er alt foregået i en konstruktiv og positiv tone. Det er ganske enkelt guld værd for alle.

Hørning Idrætscenter, Lars Gert Jørgensen, formand

 

 

Vi har haft et fint samarbejde med BASE Erhverv. Der er ingen tvivl om, at BASE Erhverv med Kurt og Martin ved roret har taget stort ejerskab for byggeriet. De har gennem hele projektforløbet været proaktive og på forkant med at få udfordringerne løst.

Der har ikke været tvister i projektet selvom økonomien har været en udfordring i hele projektforløbet. Det har gjort, at alle parter har bidraget ved at undersøge alternative løsninger for at få økonomien til at hænge sammen. Der er afholdt bygherremøder hver 14. dag på pladsen, hvor Kurt og Martin løbende har fremlagt forslag til tillægs- og fradragsydelser. Økonomien har været oplistet i et særskilt økonomiark som bilag til referatet.

Jeg synes bestemt, at det er blevet et fint hus, og vi glæder os til næste etape, hvor der gerne skulle komme en springhal og en sammenbygning med den eksisterende hal.

Arkitekt Maj Britt Due Schmidt, arkitektfirmaet Forst Larsen A/S, Skanderborg