Søndergaard og Sønner, Viby
For Søndergaard og Sønner A/S har vi opført en tilbygning og hermed udvidelse af eksisterende lagerarealer i Viby J.
Tilbygningen er opført som selvstændig lagersektion. Det bærende system er stålrammer, der er beklædt med panelvægge.
Tagkonstruktionen er udført i ståltrapezplader med overliggende isolering afsluttet med tagpapdækning.
Lagersektionen er uopvarmet, men med isolering af vægge, gulve og tag.
Udenomsarealer tilpasses det nye byggeri.
Byggeriet er afleveret i foråret 2018.
Fakta om projektet
Søndergaard & Sønner A/S i Viby J ved Aarhus, der er Danmarks førende distributør af reservedele til cykler, har med ibrugtagningen af et nyt højlager fået samlet sit lager på én adresse efter flere år med lagre, spredt rundt omkring i Aarhus. Med den nye lagerbygning har firmaet samtidig fået yderligere 600 pallepladser, da firmaets lagerplads skal måles i kubikmeter – ikke kvadratmeter.
Adm. direktør Henrik Søndergaard siger: ”Vi kom i forbindelse med BASE Erhverv as via en ingeniør, som jeg kender. Vi indhentede tilbud fra to firmaer, men valgte BASE Erhverv fordi alle detaljer var med – det gav os en sikkerhed, som manglede hos det andet firma. BASE præsenterede os så for en tegning, der opfylder lige præcis vore behov, ligesom de beregnede hvor mange P-pladser, vi skulle etablere på grunden, hvor der var en del blomsterbede. Og til sidst meddelte de, at byggeriet ville være færdigt medio april”.
”Projektleder Martin Kajhøj Johnsen fra BASE spurgte fra starten, hvordan jeg havde det med budgettet, og jeg vidste godt, at byggerier kan give udfordringer, men jeg accepterede op til 10 % afvigelse fra den aftalte byggesum. Det første, som deres folk opdagede, var at alt gammelt byggeaffald var blevet gravet ned under den eksisterende P-plads. Så den første faktura lød på sortering af jord…, men det kunne BASE jo naturligvis ikke gøre for. Men ellers må man sige, det var rigtig gode folk. De kom altid som aftalt, støbte fundamenter, gravede dræn og lagde sten ind. Projektet kørte rigtig godt – det gik helt efter planen”.
”Også spærene kom op rettidigt - inden jul. Og det var godt, for det springende punkt er taget, der kan give forskydninger i tidsplanen. Men taget blev lagt på rettidigt, og Martin meddelte så at jeg godt kunne opsige en lejet lagerbygning tidligere end planlagt. Planen var at sige lejemålet op til den 1. maj, men Martin sagde til mig, at den 1. marts ville være passende. Efter nogen tid meddeler han så, ”den 19. februar, så er vi klar” – og jeg kunne så bare lægge mig fladt ned på maven og sige ”respekt”, for byggeriet var færdigt 2 måneder før aftalt tid. Vi er simpelthen bare glade og tilfredse med alt. Alle håndværkere har været omgængelige, og vi har alle taget gensidige hensyn til hinanden. Det har ganske enkelt været en positiv oplevelse at få bygget vort nye højlager – og en særlig stor ros til Martin, der har holdt ord til UG med kryds og bolle”, siger Henrik Søndergård.
”På et tidspunkt gik det op for os, at de facadeplader, vi havde valgt til bygningen, nok ikke kunne klare trykket fra en truck eller lastbil, så vi ville have monteret et autoværn! Martin fandt derefter en leverandør, og vi fik så lavet autoværn og flere småting – tiltag, som ikke var med i det oprindelige tilbud. Alligevel landede vi med en budgetoverskridelse på 10,5 %. Men i virkeligheden er det jo ikke en overskridelse, idet vi selv undervejs havde tilvalgt flere ting som f.eks. autoværn og ekstra stenbelægning”, siger han.
”Vi fylder meget volumenmæssigt fordi cykelhandlernes lager reelt ligger hos os. Uanset hvilket produkt, så skal vi have det på lager for at kunne levere lynhurtigt efter modtagelse af bestilling. Vi har vundet cirka 600 pallepladser med det nye højlager, og det glæder vi os over. Vi har en frihøjde på 8 meter, og vi har brug for kubikmeter mere end kvadratmeter, så med en frihøjde, der er 2 meter højere end vort eksisterende lager, udnytter vi loftshøjden – og det er blevet rigtig fint. Og jeg vil på det varmeste anbefale BASE Erhverv. De er professionelle hele vejen igennem, de er ordholdende, de reagerer og vi får altid svar på spørgsmål. Jeg har ganske enkelt ikke haft én eneste tvistighed med dem overhovedet”, siger direktør Henrik Søndergaard.
”Martin har været meget påholdende. Bl.a. kunne vi ikke få en ibrugtagnings-tilladelse fra kommunen med den begrundelse, at kommunen ikke havde kapacitet til at behandle sagen. Men da Martin jo havde lovet, at vi kunne tage hallen i brug den 19. februar, og da vi havde bestilt reolfolk, så satte Martin sig simpelthen ned på kommunekontoret og arbejdede med sin PC med besked om at ”jeg går ikke før jeg har snakket med nogen”. Og efter nogle timer fik han så en skriftlig tilkendegivelse om, at vi godt måtte tage det i brug, fordi det var industribyggeri uden ibrugtagningstilladelse. At han prompte valgte at bruge en halv dag på at sidde dernede, viser bare, at det, som BASE siger, at de vil, det gør de også”, siger han.
Adm. direktør Henrik Søndergaard siger også, at ingeniøren, der var med fra starten, ikke fandt behov for at føre opsyn med byggeriet. Ingeniøren meddelte, at med BASE Erhverv som entreprenør ville det simpelthen være spild af penge at betale ham for at holde opsyn med projektet.
”Og han havde ret, for der har ikke været noget som helst at sætte en finger på. Vi har været tilfredse fra A til Å”, siger Henrik Søndergaard, adm. direktør i Søndergaard & Sønner A/S, Viby J ved Aarhus.
Familiefirmaet kan føres over 100 år tilbage – til 1913, og i dag arbejder tre generationer i firmaet: Henrik Søndergaards mor på 79 arbejder i firmaet dagligt, og er iflg. Henrik Søndergaard den, der møder først, og går sidst. Desuden arbejder hans hustru og parrets to sønner i firmaet, der i begyndelsen også havde både motorcykler, symaskiner og radioer i sortimentet.