FTZ, Fyn

Der opføres i partneringsaftale nyt domicil og logistikcenter for FTZ. Byggeriet grænser op til Fynske Motorvej E20 i Rørup i Assens Kommune.

Projektet består af et 20 meter højt shuttlelager, to manuelle lagre og administration i 3 plan.

Administrationen opdeles så 1. og 2. sal indrettes som delvist åbent kontorlandskab, og i stueetagen indrettes der kantine og et akademi på ca. 1.150 m2, som udstyres som autoværksted med lifte mv., hvor der kan undervises i brugen af FTZ-værktøj og reservedele. 

Der opføres alt i alt 39.505m2 herunder 5.565m2 administration og 33.940m2 lager.

Byggeriet opføres primært i indfarvede betonsandwichelementer, dog med undtagelse af shuttlelageret som udføres i stålsandwichpaneler på stålkonstruktion.

Tagkonstruktionen på lagerafdelingen udføres i stålgitterkonstruktion med ståltrapez og tagfolie, på administrationsafdelingen udføres tagkonstruktionen i huldæk og folie.

Projektet udføres til DGNB Guld. Der har igennem projekteringen været fokus på valg af færrest mulige miljøbelastende materialer, både ifm. opførelse af projektet men også den fremtidige drift af bygningen.

Her har en del af fokus også brugt på at mest muligt muld og råjord genindbygges på grunden, under forudsætningen af at de rullende bakker i landskabet kan bibeholdes.

Fakta om projektet

Bygherre: FTZ Autodele og Værktøj A/S
Entrepriseform: Partnering
Etageareal: 39.505
Byggeår: 2023-2025
Arkitekt: RUMarkitekter
Ingeniør: Rønslev Rådgivende Ingeniørfirma
Udskriv  

Daniel Lund Jensen
Karsten Præstegaard