Eltronic lager 2, Hedensted
For anden gang på tre år har BASE Erhverv A/S udvidet montage- og lagerkapaciteten for Eltronic. Denne gang blev lagerkapaciteten med 2.136 m2 samt 25 m2 kontor- og teknikrum udvidet som en tilbygning til eksisterende lagerhal.
Lagerbygningen blev opført som et traditionelt elementbyggeri med hvide sandwichbetonelementer samt TTS-tagplader med bærende trapezplader. Ved sammenbygningen mod eksisterende hal blev der monteret betonelementer ved TTS-tagpladerne.
Gældende for projektet har været, at BASE har været inviteret med tidligt i processen, hvorved vi har haft mulighed for at komme med holdninger og løsninger i et modspil til arkitekten, ingeniøren samt bygherren. I udførelsesfasen videreføres denne tætte dialog for at højne kvaliteten af byggeriet.
Oplagspladsen foran lagerhallen blev udvidet med 2.640 m2 betonbelægningssten. Desuden blev parkeringsarealet ved administrationsbygningen forøget med 134 parkeringspladser.
Grundet manglende mulighed for bortledning af regnvand blev der etableret en faskine i et grøntareal. Dette er også gældende for parkeringsarealet som blev udført med en permeabel belægning opbygget på dræn stabil.
Fakta om projektet
Eltronic A/S - åben dialog og gensidig tillid
For Eltronic A/S i Hedensted, der blev stiftet i år 2000, har BASE Erhverv as opført to lagerhaller med et par års mellemrum. Kort før jul 2019 blev hal nr. 2 taget i brug – en måned før beregnet. Den er på 2.212 m2, og er bygget sammen med den første, der er på 2.550 m2. Begge er bygget som hovedentreprise, og begge blev afleveret ca. en måned før beregnet.
Den første hal er en test- og montagehal, bl.a. udstyret med trykluftudtag og traverskraner. Den nye hal er bygget helt som den første i hvide sandwich betonelementer, men uden traverskraner.
Eltronic A/S er en succesrig rådgivende og projekterende ingeniørvirksomhed med filialer i lande som Kina og England. Virksomheden hjælper nogle af de kendte danske produktions- og eksport-virksomheder med at klare sig i konkurrencen på de internationale markeder. Eltronic A/S tilbyder desuden innovative løsninger til vindmølleindustrien, bl.a. udstyr til produktion, transport og installation af vindmølle-komponenter med efterfølgende mobilisering, service og vedligehold af udstyret.
Og netop mange opgaver for vindmølleindustrien er forklaringen på, at hal nr. 2, som BASE nu har afleveret, skulle opføres, siger bygherrens repræsentant, Automation Specialist Anton Astrup: - Vi havde ganske enkelt ikke plads nok til de produktioner, der skulle laves, ligesom de emner, vi laver for vindmølleindustrien er så store, at vi nødvendigvis måtte bygge endnu en hal til formålet. Hvor vi før kunne have to emner på et areal, kan vi nu kun have ét fordi emnerne bliver større.
-Det var helt naturligt for os at vælge BASE Erhverv as som hovedentreprenør, fordi vi i forbindelse med opførelsen af den første hal indgik en ”Gentleman Agreement” med BASE Erhverv, hvor de så kunne byde på den næste hal, selvom projektmaterialet ikke var helt færdigt – så byggeriet bygger på en åben dialog helt fra starten. BASE skulle give en pris på basis af en åben projektbeskrivelse. Og i hele processen har vi haft åben kalkulation. Det har hele tiden handlet om gensidig tillid, siger Anton Astrup.
Om forløbet af samarbejdet siger han: -Det er forløbet rigtig godt, meget fint. Og BASE’s folk har i øvrigt også den holdning, at der skal være orden i sagerne. Og det gælder uanset det måtte koste dem lidt penge – hellere det end en utilfreds kunde, er holdningen. Det er i hvert fald mit indtryk. Derfor skal de jo styre underentreprenørerne hårdt, og det synes jeg de er lykkedes fint med.
Anton Astrup siger også, at de eneste nævneværdige udfordringer har været omkring geotekniske boringer på grunden, der er en tidligere grusgrav. Ellers har der undervejs kun været tale om normale tekniske udfordringer i forbindelse med byggeri.
-Vi flyttede her til matriklen i 2010, og har siden bygget cirka hvert andet år. Og de to haller, som BASE har opført, er etape 4 og 5 her på matriklen.
-BASE Erhverv har også anlagt det nye parkeringsanlæg, som i øvrigt er anderledes end traditionelt. Det er en LAR-løsning, en permeabel løsning – vandgennemtrængelig og miljøneutral. Under belægnings-stenene på arealet er der ca. en halv meter vasket grus, som regnvand kan sive igennem ned til undergrunden. Hvis vi havde valgt en traditionel løsning med kloak og fald, ville det kræve en del ingeniørarbejde med tegninger osv. I bund og grund er vores løsning det samme som en faskine, blot er der ikke en koncentreret nedsivning, siger Automation Specialist Anton Astrup.