Amada, Erhvervsbyvej Horsens
Byggeriet er opført i totalentreprise for K2 Invest, med Amada Denmark A/S som lejer.
Domicilet er opført i glatte mørkegrå sandwich-betonelementer med indbyggede felter der har struktur som bræddeforskalling.
Bygningen er delt op i 3 afsnit:
Indgangen placeret som midte afsnit - markeret med større overdækning – går via vindfang videre til et dobbelthøjt rum i sammenhæng med større gæsteareal/køkken.
Over dette areal er der undervisningslokaler mv.
Så kan man bevæge sig ind i kontordelen der er opført i 2 etager, indeholdende åbne kontorlandskaber, køkkener, toiletter, rengøringsrum, arkiver og mødelokaler.
Til modsatte side af midteafsnittet er der adgang til show- og montagehallen, der er udført med malede vægge og epoxy belægning på gulve.
I hallen er der en frihøjde på 7,6 meter under TTS – tagelementer og der monteres traverskran med en bæreevne på 10 tons
Ved projektering af bygningen har der været fokus på gennemsigtighed. Derfor er der i både facader og indvendige vægge etableret vinduer og glas brandpartier for at opnå en naturlig sammenhæng mellem funktionerne i huset.
I forbindelse med kontordelen er der udført overdækket terrasse med overhængende balkon.
Udenomsarealer ca. 1.800 kvm er projekteret med adskilt tung trafik til hallen og let trafik til parkeringsforhold og adgang til administrationsdelen.
Selve p-arealet er udført som LAR-belægning.
Fakta om projektet
Eminent byggeledelse under opførslen af nyt domicil
En tæt dialog og eminent byggeledelse har ifølge Amada ført frem til, at industrivirksomheden kunne flytte ind i et nyt domicil med både showroom, kundeområde og administration på Erhvervsbyvej i Horsens.
"Vi fik præcis det hus, vi ønskede os," siger Michael Laursen, teknisk chef hos Amada Denmark A/S.
Dette blev realiseret gennem konstruktive dialoger med BASE Erhverv - lige fra idéfasen til detaljerne i det færdige byggeri, da Amada fik sit nye domicil, der omfatter kontorlandskab, kundeområde og showroom i den samme bygning.
Et tidligere lejemål var ved at udløbe og opfyldte ikke længere de fremtidige behov. Derfor skulle industrivirksomheden Amada finde nye lokaler, som kunne rumme både showroom, administration og kundeområde.
Samarbejdede igen med BASE Erhverv
Hos Amada undersøgte man mulighederne i Horsens-området, hvor de overvejede både at flytte ind i eksisterende bygninger, nyopførte bygninger eller selv at stå for opførelsen.
Amada endte dog med at lade BASE Erhverv opføre et nyt domicil, idet BASE Erhverv tilbage i 2010 også opførte en bygning for Amada og yderligere en tilbygning i 2013.
"Vi har tidligere været meget tilfredse med samarbejdet med BASE Erhverv, og deres forslag til et nyt domicil matchede vores krav og ønsker. Så allerede fra begyndelsen af det nye projekt havde vi store forventninger," siger Michael Laursen.
Et domicil med flere funktioner
Industrivirksomheden havde behov for et showroom til at demonstrere sine pladebearbejdningsmaskiner for kunderne. Samtidig skulle der også være områder til at modtage kunder, undervisning og administration. Alt dette skulle samles under samme tag i en 1.500 kvadratmeter stor bygning med to etager.
Løsningen blev én fælles indgang for alle medarbejdere og gæster i huset, samtidig med at man straks befinder sig i showroomet, når man træder indenfor. Herfra er der en trappe til første sal med repos og udsigt over showroomet, som er adskilt fra administrationen.
"Vi skulle ikke bare have en industribygning, og derfor ville vi gerne have, at det ser flot og præsentabelt ud både udefra og inde. Det er blevet løst rigtigt fint, hvor der er en naturlig adskillelse mellem de forskellige funktioner i bygningen," forklarer Michael Laursen.
Tæt dialog og eminent byggeledelse
Som en essentiel del af samarbejdet har Amada været involveret i hele processen og har derfor haft en tæt dialog med byggeledelsen om både mindre og større udfordringer for at finde de optimale fælles løsninger.
"Vi har været involverede i processen helt fra starten, hvor vi sad med et stykke blankt papir sammen med arkitekten og frem til, at detaljerne i de praktiske løsninger kom på plads. Det er blevet et hus lige efter vores ønsker, hvor langt det meste kunne lade sig gøre," siger Michael Laursen.
"Byggeprocessen var rigtig god. Der har været meget konstruktiv dialog undervejs, hvor der har været en eminent byggeledelse, som har haft samme syn på byggeriet som os. Vi føler, at vi har fået det kvalitetsbyggeri, vi er blevet lovet."