Nyt Idræts- og kulturcenter til Harlev

02.12.2020 | Nyhedsarkiv

Den nye multihal bliver en del af den eksisterende hal, men også en del af byen, derfor skal bygningen have sin egen identitet. 

Sammen med Ginneruparkitekter og Rønslev Rådgivende Ingeniører skal BASE Erhverv opføre det nye Idræts- & Kulturcenter i Harlev, som også bliver byens nye samlingssted. 

Det nye Idræts- og Kulturcenter bygges i tilknytning til Næshøjskolen og dermed integreres i miljøet omkring skolen. Idræts- og Kulturcentret bliver mødested for byens borgere på tværs af interesser, køn og alder. Her kan foreninger og institutioner skabe sundhedsfremmende aktiviteter for alle. 

Ginneruparkitekter har til Multihallens design, taget afsæt i de eksisterende bygningsvolumeners formsprog og materialitet, men bygningen bliver et selvstændigt karakteristisk element i området. Lys beton danner base for det samlede bygningsvolumen, mens store vinduespartier giver indkig til både café og multihal.

Man har i projektet ønsket en stor transparens til de mange aktiviteter i multihallen. Derfor er der store vinduesåbninger imellem café og multihal, hvorfra der også er direkte adgang.

S/I Harlev Idræts- og kulturcenter er bygherre for nybyggeriet på 1.672 kvm


Jonas Egeskov Jensen