Normal Logistikpark Hedensted

30.08.2021 | Presseomtale

PRESSEMEDDELELSE

Unormalt logistikcenter med 507 meter facade!

Butikskæden Normal bygger nu ”Normal Logistikpark Hedensted” – 78.000 m2 lager og kontor samt 60.000 m2 areal til parkering. Logistikcentret til Normal bliver unormalt på flere områder – bl.a. med en facade på ikke mindre end 507 meter – godt en halv kilometer (!) – ud mod Europavej E 45. Det første spadestik blev taget torsdag den 26. august – og i foråret 2023 kan logistikparken tages i brug. Logistikcentret opføres på en 200.000 m2 grund, købt af Hedensted Kommune, og det er hensigten at opnå DGNB Guld certificering.


Administrerende direktør i Normal, Torben Mouritsen, sagde bl.a.: -Siden Normal blev etableret i 2013 har vi bygget 300 butikker i 6 lande, og er ad flere omgange vokset ud af vores lagre. I øjeblikket har vi 36.000 m2 lager i Horsens, og der havde vi forestillet os at skulle bo i mange år, men pladsen blev for lille, og vi har derfor ledt efter et sted at bygge et nyt topmoderne lager, der skal servicere op mod 1.000 butikker. Vi har ledt efter et sted, hvor vi kunne tage vores medarbejdere med, og fastholde den kultur, vi har på lageret – og samtidig et sted, hvor vi kunne komme hurtigt i gang.

-Kæmpestor ros til Hedensted Kommune for hele sagsforløbet. Det er gået hurtigt, I har været proaktive og undersøgt grundvandsspejl samt meget andet. I har vist fleksibilitet og agilitet, så det har været en nem og hurtig proces. Arkitektkontoret ak83 har udført et fint stykke arbejde med projekteringen af vores lager, og BASE Erhverv, der også har bygget vort nye hovedkontor i Skanderborg, skal nu i gang med at flytte en del jord her, og derefter opføre 78.000 m2 lager og kontor. I dag er det den spæde start, og der er lang vej til vi står med et færdigt lager. Vi satser på at have noget, der ligner et færdigt lager omkring årsskiftet 2022-23 – og at vi kan flytte ind hen over foråret 2023, sagde adm. direktør Torben Mouritsen, Normal.

Borgmester Kasper Glyngø (A), Hedensted Kommune, sagde bl.a.: -Vi har set helt vildt frem til dette første spadestik, der jo er alt andet end normalt. Fra at være en produktions-kommune er vi også ved at blive en logistik-kommune. Og et byggeri som det her på 78.000 etage m2 rykker bare noget. Det har flyttet os op på en Top-3 placering over salg af erhvervsjord i danske kommuner. Det siger bare lidt om, hvor voldsomt dette projekt er. Og det er bestemt heller ikke hver dag, at nogle banker på døren og siger, at ”hvis vi kan rykke ind her, så kan vi potentielt komme med 500-600 arbejdspladser”.

BASE Erhverv as med hovedkontor i Horsens og afdeling i Roskilde, er totalentreprenør på projektet, som er det største i firmaets historie. Projektet udføres i et samarbejde med ingeniørfirmaet Rønslev, Horsens, og arkitektfirmaet Frost Larsen, Skanderborg.

Projektchef Kennet Gregersen, BASE Erhverv, siger: -Vi har vundet projektet i konkurrence, og vidste faktisk ikke, at det var NORMAL, der var bygherre. I første omgang takkede vi nej på grund af projektets omfang, men bygherrens rådgiver, ak83 i Aalborg, spurgte os så igen, om vi var sikre, og da vi samtidig fik at vide, at Normal var bygherren, gik vi i gang. Ikke mindst fordi vi tidligere havde bygget virksomhedens domicil i Skanderborg. Vi vurderede simpelthen, at vi nok aldrig ville få en bedre chance, når en 2. gangs kunde henvendte sig direkte til os.

 -Udover lagerhal med reoler og trucks-baner, omfatter projektet kontorer samt køkken- og badefaciliteter til chaufførerne. Valget af materialer er det samme som på Normals domicil i Skanderborg. Desuden omfatter projektet et stort udendørs anlæg med regnvands-bassiner og P-arealer til mange lastbiler, siger han.

”Normal Logistikpark Hedensted” opføres med betonelementer på de nederste 2,5 meter, mens sandwich- elementer benyttes som materiale i resten af højden. Det opføres altså med vægge som en kombination af beton og stål.

Normalt gennemføres byggeprojekter med BASE Erhverv as som hoved- eller totalentreprenør ved hjælp af en enkelt bygge- eller projektleder på byggepladsen. Men i dette projekt tilknyttes 5-6 faste medarbejdere – altså et BASE-team af hidtil uset størrelse på ét byggeprojekt. Et projekt, der altså er det største i historien for BASE Erhverv as.

Facaden ud mod motorvej E 45 bliver 507 meter lang – altså over en halv kilometer (!) 

 

 

 


Kennet Gregersen