Hovedentreprenør på kontor- og boligbyggeri i Horsens

28.02.2018 | Nyhedsarkiv

BASE Erhverv as opfører nu 1. etape af et kombineret kontor- og boligprojekt på Blumersgade i Horsens. Torsdag den 22. februar tog bestyrelsesformand i NRGi, Eva Ryberg, borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen og adm. dir., CEO Anton Nørgaard, Dansk Boligbyg som bygherre, sammen det første spadestik til 1. etape af kontor- og boligbyggeriet i hjertet af Horsens. Projektet er på alt 10.000 etagemeter, hvor 1. etape omfatter 4.900 etagemeter, fordelt med 3.300 m2 til kontorer og 1.600 m2 til boliger, fordelt på 9 etager med kontorer fra 1.-6. etage og 12 ejerboliger på 7.-9. etage. NRGi får selv kontorer på tre etager i højhuset.

Under første spadestik sagde Eva Ryberg bl.a., at flytningen fra NRGi's lokaler på Bjerrevej i Horsens - som en byttehandel mellem kommunen og NRGi - har givet plads til byggeri af 190 boliger på Bjerrevej, også med Dansk Boligbyg a/s som totalentreprenør. NRGi har altid gerne villet blive i Horsens, sagde formanden 10 år efter at Energi Horsens fusionerede med NRGi. Når de nye kontorlokaler afleveres i april 2019, kan de mellem 100 og 150 medarbejdere hos NRGi på Bjerrevej flytte til større og mere tidssvarende lokaler centralt i Horsens.

-Vi er ved at få lavet salgsmaterialet nu, og ejerboligerne bliver om kort tid udbudt til salg, sagde adm. dir., CEO Anton Nørgaard, Dansk Boligbyg a/s inden han sammen med NRGi´s bestyrelsesformand og borgmesteren tog det første spadestik på 1. etape af projektet, hvor der endnu ikke er sat en startdato på 2. etape hen mod Adventskirken på hjørnet af Lichtenbergsgade og Bygholm Parkvej.

Kjær & Richter A/S er arkitekter, og Niras A/S er rådgivende ingeniører på projektet.


Jeppe Brøndahl