Det har været et fuldstændig perfekt samarbejde

SPAR, Hornsyld

Da det finansielle var på plads, og vi var klar til at trykke på knapperne, var det fuldstændig aftalt hvem der skulle styre, være rådgiver etc. Aftalen blev, at KFI kun var med på de økonomiske beslutninger – hvis der skulle tages beslutninger udover det budget og de tegninger, der var lavet, så skulle KFI spørges. Og de var med til 3-4 byggemøder bare til godkendelse af, at vi nu gjorde sådan og sådan. Derefter var det BASE, der skulle opfylde kontrakten, underskrevet af KFI, mens Dagrofa havde Søren Jensen A/S som rådgivende ingeniør til at styre og godkende undervejs. Det var måden, det blev aftalt på, og sådan fungerede det fuldstændig perfekt hele vejen igennem. KFI var her de få gange, hvor der skulle træffes en økonomisk beslutning, og ellers var det rådgiveren, altså ingeniøren, og Klaus T. Møller fra BASE, der fulgte op på, at tingene blev udført som aftalt. Og det har bare kørt fuldstændig perfekt gennem hele perioden.

Jeg har været med på alle byggemøder, og BASE har været god til at spørge mig, hvis det var mig, der havde indflydelse. Hvis man var nødsaget til at lave et eller andet om, og jeg så havde en god idé i forbindelse med driften, blev jeg også spurgt. På intet tidspunkt blev jeg skubbet til side, selvom jeg ikke var bygherre, men kun lejer. Klaus fra BASE har været rigtig god til at sikre sig, at man altid tænkte på butiksdriften hver gang man gjorde et eller andet projektmæssigt. Byggeriet og driften er hele tiden tænkt sammen som en helhed.

Det er vel første gang KFI slipper byggeledelsen – det har man ikke gjort før – og det kom sig af, at jeg fra starten forlangte at få BASE med som tilbudsgiver. Dagrofa havde to entreprenører, som de gerne ville have med. Og jeg sagde, at jeg ville have en med, der er rimeligt lokal. Det er jeg nødsaget til med en forretning i en lokal by. Og jeg vidste, at nogle af mine lokale håndværkere arbejdede for BASE. Så på den måde synes jeg, at jeg har gjort hvad jeg kunne lokalt for at slæbe nogle af de lokale håndværkere med. Og så viste det sig faktisk, at BASE var langt billigere end de to, Dagrofa brugte. Så jeg var jo rigtig heldig, at den, jeg kom med, var næsten en million kr. billigere, plus at jeg også fik lokale håndværkere involveret. For mig var det her projekt skruet fuldstændig perfekt sammen. Jeg kunne tillade mig at sige til mine lokale håndværkere, ”nu har jeg gjort hvad jeg kan – så nu er det op til jer at lave nogle skarpe priser til BASE”.

For mange år siden bød jeg i øvrigt på grunden her første gang, og dengang havde jeg faktisk BASE indover for at høre lidt om hvad kvadratmeterprisen på byggeri egentlig var. Hele byggeperioden har kørt uden én mislyd overhovedet. Og jeg ved, at både KFI og Dagrofa har sagt, at kan de få BASE med igen på et lignende projekt, så vil de gøre alt hvad man kan. Det er flot, og alle har da også rost den her byggefase. Jamen, jeg kan ikke sige andet end godt om det. Jeg har ikke et eneste sted, hvor jeg synes BASE har trådt ved siden af eller har misligholdt aftalen. Vi er blevet spurgt hver eneste gang, og Klaus T. Møller har taget hensyn til os i det hele, og hentet en uge i den sidste ende på færdiggørelse osv. Jeg kan ikke sige andet end KÆMPE rosende ord til BASE. Jeg vil overhovedet ikke være nervøs for at anbefale dem. Og jeg har undervejs også gjort alt, hvad jeg kunne alle steder for at få det her gentaget. Når vi f.eks. har haft byggemøder, har jeg bedt om at KFI lige udtrykte om det kørte godt nok. Så jeg synes, jeg har gjort hvad jeg kunne for at kvittere over for BASE – jeg har gjort alt for at BASE kan få lov til at bygge for Dagrofa igen.

Klaus har været her meget i hele processen, han har hele tiden taget initiativer, og styret projektet rigtig godt. Han har været foran hele vejen. Og vi har ikke diskuteret småting. Har der været et eller andet, har Klaus altid svaret, at ”det finder vi ud af”. Og der er ikke kommet en regning på 700 kr. hver gang vi har taget en ny beslutning, sådan som man godt kan frygte med nogle af de store entreprenører. Altså, det har været et fuldstændig perfekt samarbejde. Der har intet været at komme efter. Klaus T. Møller og Klaus Rønslev har været guttermænd hele vejen igennem. Og jeg håber absolut, at de også har fået noget ud af arbejdet, når de får trukket de røde streger. Og selvfølgelig har de det – og det fortjener de sandelig også.  

Hvis jeg havde været bygherre, så synes jeg, at man kender betingelserne fra starten, man kender avancen på alt hvad BASE laver. Det er jo for mig helt perfekt. Ingen diskussion om hvad fortjenesten er på et ekstra arbejde. Det vidste vi på forhånd. Det var skrevet ned. Det kan jeg altså godt li’ – også hvis jeg havde været bygherre. Og i øvrigt er jeg jo også lidt bygherre, for min aftale med KFI er, at min husleje bliver en procent-del af hvad byggeriet koster. Så jeg er interesseret i, at bygningen holder både pris og kvalitet. Økonomisk har jeg altså også fingrene nede i kagedåsen – fordi jeg er dybt afhængig af prisen.

Jeg købte projektgrunden af et konkursbo for to år siden, og KFI købte den af mig. Vor gamle forretning var kun på 200 kvm. Vi har kæmpet i 5 år med en udvidelse dernede. Så det er et stort behov, der nu er blevet indfriet med den nye forretning på 1.000 kvm., heraf 700 kvm. salgslokale – det er simpelthen en befrielse.


SPAR Hornsyld,
købmand Torben Jensen
 

Tilbage til kunderne siger